About
Playlists
Sign up
1

Kuriantys ateitį. Išteklių pratimas

Join
OverviewBadgesEndorsements

Kuriantys ateitį. Išteklių pratimas

Join

Content

Atliekant šią užduotį reikia pamąstyti, kaip pasikeistų idėja, jei iš jos būtų pašalintas apčiuopiamas išteklius. Pirmoji jūsų užduotis yra išvardyti, kurie ištekliai yra susiję su idėja, ir tada apsvarstyti, kiek jie reikšmingi. „Ištekliai“ yra konkretūs, su idėjos koncepcija susiję dalykai (darbo laikas, priemonės, žmonės, pinigai ar pan.). Įsivaizduokite, kad jūsų idėja yra pradėti jaunuolių ir jaunimo darbuotojų kompiuterinių žaidimų konsolių turnyrą jaunimo centre. Šiai idėjai įgyvendinti reikia jaunuolių, darbuotojo, konsolės, pultelio, jaunimo centro, sofos, žaidimo ir t. t. Kaip pasikeistų jūsų idėja, jei būtų pašalintas vienas iš jų, pavyzdžiui, jaunimo darbuotojas? Kaip atrodytų ši idėja, jei prie jos prisidėtų jaunuolio seneliai, o ne jaunimo darbuotojas? Dabar jūsų eilė išvardyti išteklius ir apsvarstyti, kaip pasikeis jūsų idėja.
Jums reikės: A4 formato lapo, tušinuko, 18 užduočių lapo (priede)
UŽDUOTIS:
  1. Išvardykite apčiuopiamus išteklius, susijusius su jūsų idėja. Pasirinkite svarbiausią. Apsvarstykite, kaip pasikeistų jūsų idėja, jei tas išteklius būtų pašalintas.
  2. Užduočių knygoje užrašykite tris naujus būdus, kaip įgyvendinti savo idėją be svarbiausio ištekliaus. Jei norite, galite pakartoti šį pratimą pašalindami kitą išteklių.
  3. Įvertinkite, ar kuri nors iš naujų versijų yra geresnė už jūsų pradinę idėją.
  4. Po to atlikite skaitmeninio ženkliuko užduotį

Resources

  • 18 užduočių lapas

Get activity badge

Išteklių tikrintojo ženkliukas Get this badge

Badge informationEndorsements
Ženkliuko gavėjas/-a atliko užduotį, kurios metu analizavo ir užrašė savo idėjos apčiuopiamus išteklius, o vėlesniuose žingsniuose aprašinėjo naujus būdus(sprendimus) idėjos įgyvendinimui eliminuojant svarbiausią išteklių (ar kelis). Užduoties metu buvo pasitelktas kritinis, analitinis ir kūrybinis mąstymas, bei lankstumas problemų sprendime.
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Užrašykite savo atsakymus: ką supratote apie save ir apie savo idėją po užduoties?

Skills

ESCO
#perform resource planning
Career and job readiness
Added to playlist (1)
Share:

Organisers

Vilnius City of Learning

Used in playlists

Kuriantys ateitį. Idėjos plėtojimas
Vilnius City of Learning
Created on Vilnius City of Learning
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists