Global platform for Cities of Learning
Playlist All activities Login Sign up
Playlist
1

Lifesaver

Join
OverviewBadges

Lifesaver

Join

Content

Een Lifeguard heeft jarenlange opleiding en training in het zwembad en op het strand achter de rug. Wat ooit begon met een eerste aarzelende sprong in het zwembad, kan jaren later resulteren in het redden van een drenkeling.

De Lifesaving opleidingen zijn de recreatieve opleidingen van de Reddingsbrigade waarbij kinderen op een sportieve manier hun zelfredzaamheid in het water vergroten. Daarnaast leren zij de basisvaardigheden van het zwemmend redden aan. Lifesavers kunnen zichzelf en anderen uit het water redden wanneer dit nodig mocht zijn.

Met plezier van het water genieten staat voorop. Leuke en uitdagende zwemlessen en trainingen binden kinderen aan de reddingsbrigade met een logische doorstroming naar de Lifesaving Sport. Uiteindelijk moet de binding aan de reddingsbrigade die met deze activiteiten ontstaat de opstap vormen naar de vrijwilligersactiviteiten binnen een reddingsbrigade, bijvoorbeeld lifeguard op het strand of instructeur in het zwembad en andere verenigingsfuncties.

Een Lifesaver is (nog) geen professional, maar bezit wel de vaardigheden om drenkelingen te redden en hulp te verlenen.De Lifesaver diploma’s zijn de laatste diploma’s in de Lifesaving lijn. Een Lifesaver bekwaamt zich in het redden van drenkelingen en het vergroten van zijn zelfredzaamheid en leert daarmee (zelfstandig) adequaat hulp te verlenen, mocht hij ergens een drenkeling aantreffen. Daarnaast maakt het verlenen van eerste hulp ook onderdeel uit van de opleidingen.

Gebruik deze Learning Playlist om online meer te leren over de verschillende onderdelen bij Reddend Zwemmen 4.

Meer informatie : Reddingsbrigade Nederland Dokweg 149 1976CA IJmuiden +31 (0)255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl  www.reddingsbrigade.nl

Activities to complete

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
bevrijdingsgrepen bij reddend zwemmen
Mandatory
15 minutes
View full activity

Badges 1

Skills

ESCO#rescue bathers
Activities: 3
Started: 3
Completed playlist: 0
Time to complete: 1 hour
Share:

Organisers

Breakthrough
Badgecraft
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeAll activitiesPlaylistMap