About
Playlists
Sign up
1

Pacas ir bažnyčia

Vilnius 01100, Lithuania
Join
OverviewBadges

Pacas ir bažnyčia

Vilnius 01100, Lithuania
Join

Content

Pirmasis Pacų giminės atstovas minimas dar 14 a. šaltiniuose. Tai buvo galinga ir garsi šeima, kurios dėka atsirado tokie statiniai kaip Pažaislio vienuolynas ar šv. Petro ir Povilo bažnyčia.

Šv. Petro ir Povilo bažnyčia iškilo 17a. pabaigoje, vietoje buvusios pagonių šventyklos. Bažnyčios fundatorius Mykolas Kazimieras Pacas buvo Vilniaus vaivada ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenės vyriausiasis vadas. Anot legendos, sukilus kariuomenei jis slapstėsi bažnyčios griuvėsiuose ir pasižadėjo, kad jei liksiąs gyvas, pastatysiąs naują šventovę. Vos tik neramumai nuslūgo, Kazimieras Pacas savo pažadą ėmė vykdyti. Šiandien ši bažnyčia laikoma viena iš gražiausių bažnyčių pasaulyje, kuri savo puošyba žavi kiekvieną įžengusį pro šventovės duris.
Peržvelk žemiau esantį video ir atsakyk į klausimą, esantį žemiau. Gausi atsakymą/patarimą iš paslaptingų Pacų giminės atstovų.



Get activity badge

Pacas ir bažnyčia Get this badge


Šis ženkliukas patvirtina, kad jo savininkas/ė susipažino su Šv. Petro ir Povilo bažnyčios istorija.

Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Kaip matei, video filmuke, Pacas iš savo laikų patenka į jam neįprastą, šiuolaikinį Antakalnį. Ar tavo gyvenime buvo situacija, kuomet tau sunkiai sekėsi pritapti? Kokiomis aplinkybėmis tai vyko ir kaip jauteisi?

Location

Vilnius 01100, Lithuania

Skills

ESCO
#history
ESCO
#reflexion
ESCO
#participate in artistic mediation activities
ESCO
#fine arts
Arts and culture
Added to playlist (1)
Time to complete: 10 minutes
Share:

Organisers

Antakalnio istorijos

Used in playlists

Antakalnio istorijos
Antakalnio istorijos
Created on Vilnius City of Learning
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists