About
Playlists
Sign up
Snijtechnieken in de Keuken
5

Snijtechnieken in de Keuken

You have to get all badges from the list below
De houder van deze badge heeft gewerkt en beheerst diverse snijtechnieken.

Snijtechnieken – Het mes is wellicht het meest gebruikte gereedschap in de keuken. We snijden dagelijks wat af voor al die lekkere recepten. Maar eigenlijk staan we weinig stil bij de wereld die achter het snijden schuilgaat. Het snijden bestaat uit allemaal verschillende technieken, snijtechnieken. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Snijtechniek: is een term voor het opdelen/verkleinen van een product om het zo eetbaar of verwerkbaar te maken. Bijvoorbeeld het snijden van een aardappelblokjes.

Overzicht van snijtechnieken
Zoals uitgelegd is een snijtechniek een term voor het verkleinen van een product. Voor verschillende resultaten zijn er verschillende technieken. Naarmate de culinaire wereld door de eeuwen heen groeide werden snijtechnieken steeds preciezer en kregen ze verschillende namen en vormen.

Deze verschillende gesneden vormen en groottes zijn vastgelegd in vakboeken en worden in de praktijk uitgelegd in onze Leerpraktijk centra. Bij alle snijtechnieken geldt, oefening baart kunst.
- Begeleidende hand
- Brunoise
- Carré
- Chinoise
- Juliënne
- Eminiceren
- Cisseleren
- Snipperen
- Hakken
Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Finish all playlist activities

Tags

ESCO
#cutting technologies
ESCO
#wort boiling process
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists