About
Playlists
Sign up
1

Kuriantys ateitį. Kūrybiškumo pratimas "kažkas naujo"

Join
OverviewBadgesEndorsements

Kuriantys ateitį. Kūrybiškumo pratimas "kažkas naujo"

Join

Content

Šį pratimą galite atlikti asmeniškai arba savo mokymosi komandoje.
Jums reikės: užduočių knygos, rašiklio, lipnių lapelių, atspausdinto užduoties lapo “Derinys”

Užduotis:
  • Ant lipnių lapelių užrašykite kuo daugiau dalykų, kurie šauna į galvą apie kiekvieną temą. Tada tuos lapelius priklijuokite atitinkamoje 1 užduoties lapo (“derinys”) vietoje.
  • Ant lipnių lapelių, skirtų daliai „Žmogus“, užrašykite su žmogumi susijusius dalykus (miegas, meilė, mankšta, mityba ir pan.).
  • Ant lipnių lapelių, skirtų daliai „Technologijos“, užrašykite su technologijomis susijusius dalykus (kompiuteris, svetainė, pokalbių svetainė, konsolė ir pan.).
  • Ant lipnių lapelių, skirtų daliai „Visuomenė“, užrašykite su visuomene susijusius dalykus (bankas, mokykla, baseinas, pinigai ir pan.)
  • Priklijavę lipnius lapelius, iš kiekvienos dalies (Žmogus, Technologijos, Visuomenė) atsitiktine tvarka išsirinkite po vieną ir priklijuokite juos viena eile dalyje „Derinys“. Tada remdamiesi šiais žodžiais išraskite naują paslaugą ar kitokią naujovę.
  • Po to atlikite skaitmeninio ženkliuko užduotis.
Pratimo tikslas: kurti naujas paslaugas. Šis pratimas padeda pamatyti/kurti naujus konceptus. Taip pat padeda tobulinti jūsų kūrybinę viziją, leidžiant jums pamatyti dalykus, idėjas ir problemas nauju kampu.

Resources

  • Užduočių knyga
  • Užduočių lapai (Derinys nr.1)

Get activity badge

Naujovių kūrėjo ženkliukas Get this badge

Badge informationEndorsements
Ženkliuko gavėjas/-a atliko kūrybiškumo pratimą "kažkas naujo" vienas/-a ar kartu su komanda. Ženkliuko gavėjas/-a užrašinėjo dalykus, kurie ateina į galvą apie šias 3 temas: Žmogus, technologijos, visuomenė. Po to iš kiekvienos dalies išsirinko po vieną dalyką ir sudėjo juos į vieną eilę dalyje "derinys". Tada iš šių dalykų eilės kūrė naują paslaugą ar naujovę. Užduotį atliko per tam skirtą laiką ir po to reflektavo pagal skaitmeninio žekliuko klausimus.
Pratimo tikslas buvo kurti naujas paslaugas.Šis pratimas padeda pamatyti/kurti naujus konceptus. Taip pat padeda tobulinti jūsų kūrybinę viziją, leidžiant jums pamatyti dalykus, idėjas ir problemas nauju kampu.
You have to finish all tasks to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Išsirinkite ir įrašykite įdomiausius derinius.
Task no.2
Evidence verified by: one activity organiser
Atlikite refleksiją pagal šiuos klausimus:Koks yra jausmas atrasti naują paslaugą ar veiklą?Kaip technologijos gali padėti sukurti naujovių jūsų darbe ar veikloje?

Skills

ESCO
#think creatively
ESCO
#develop creative ideas
Creativity and design
Added to playlist (1)
Time to complete: 20 minutes
Share:

Organisers

Vilnius City of Learning

Used in playlists

Kuriantys ateitį. Kūrybiškumas
Vilnius City of Learning
Created on Vilnius City of Learning
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists