About
Playlists
Sign up
1

Gyvenimo stilius: Profesijų kvadratas

Join
OverviewBadges

Gyvenimo stilius: Profesijų kvadratas

Join

Content

Šioje veikloje yra siūlomas metodas, kuris padės geriau pažinti asmeninius profesinius kryptingumus.Kai kurias egzistuojančias pasaulyje veiklų kryptis ir profesijas galima suskirstyti į keturias kategorijas:
  • **Meistrai **- žmonės, mėgstantys kurti rankomis. Pagrindinis jų siekis – apčiuopiami produktai ir rezultatai, kuriuos jie fiziškai gali patirti ir įvertinti. Meistrai skirstomi į konkrečių apčiuopiamų produktų - daiktų kūrėjus ir projektų kūrėjus - įgyvendintojus (kuomet rezultatas nebūtinai yra fiziškai apčiuopiamas, tačiau yra aiškus ir baigtinis)PVZ.: Sportininkai, menininkai, programuotojai, amatininkai.
  • **Mokslininkai-edukatoriai **- kalbama apie žmones, kurie vienokia ar kitokia forma yra „informaciniai filtrai“. Jie mėgaujasi procesu, kuomet kaupia savyje informaciją, o vėliau perduoda ją kitiems. Ši kryptis yra skirstoma į žmones, kurie yra labiau MOKSLININKAI (tai yra labiau intravertiškos asmenybės, kurios džiaugiasi pažinimo procesu, tačiau neturi stipraus poreikio dažnai dalintis žiniomis su aplinkiniais) bei žmones, kurie yra labiau EDUKATORIAI (tai yra labiau ekstravertiškos asmenybės, kurioms yra svarbu dalintis ir perduoti sužinotą informaciją kitiems) PVZ.: Mokslininkai, laborantai, mokytojai, dėstytojai, lektoriai, psichologai
  • Organizatoriai - pagrindinis skiriamasis organizatorių bruožas – gebėjimas burti žmones aplink idėjas ir efektyviai nukreipti ir panaudoti individų potencialą siekiant bendro tikslo. Organizatoriai skirstomi į idėjų GENERATORIUS - tai yra tuos, kurie turi savo aiškią viziją ir moka įkvėpti aplinkinius siekti bendro tikslo ir VYKDYTOJUS - asmenis, kurie nebūtinai su lengvumu patys generuoja idėjas, tačiau atranda juos ikvėpusias idėjas ir geba organizuoti resursus, reikalingus idėjos įgyvendinimui. PVZ.: Projektų vadovai, direktoriai, koordinatoriai, socialiniai darbuotojai, politikai
  • Verslininkai - žmonės, kurie savo mąstymo būdu nuolat stumia pasaulio ekonomiką ir politiką į priekį, nes yra suinteresuoti gerinti esamą situaciją tiek kalbant apie verslą, tiek apie socialinį gyvenimą. Verslininkai skirstomi FINANSININKUS, kurie geba sugalvoti kaip iš mažesnio kiekio finansų susikurti didesnę finansinę gerovę bei INOVATORIUS, kurie geba generuoti inovatyvius sprendimus įvairiose situacijose (anterprenystė)Jei jau pradėjote mąstyti, kuriai čia kategorijai galėtumėte priskirti save, kviečiame atkreipti dėmesį, jog pagrindinis vertinimo kriterijus, priskiriant save vienai ar kitai krypčiai kvadrate, visų pirma, yra malonumo jausmas užsiimant tos krypties veiklomis.
Dalyviai nusibrėžia profesijų kvadratą ir pasižymi visas dalis. Dalyvių paprašoma nuspręsti irparašyti, kiek procentų savęs mato kiekvienoje skiltyje. Šalia kiekvienos skilties taip pat prašoma parašyti, kokiais kasdieniais veiksmais ir veiklomis šios dalys išryškėja.

Get activity badge

Gyvenimo stilius: Profesijų kvadratas Get this badge

Šis ženkliukas patvirtina, kad dalyvavau veikloje ir atlikau užduotį, kurios metu gilinausi į "Profesijų kvadratą" ir atpažinau save
You have to finish 1 task to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Pasidalinkite esminiais savo suvokimais apie save.
Task no.2
Evidence verified by: one activity organiser
Kuriai kategorijai priskyrėte save?

Skills

ESCO
#perform self-assessment
ESCO
#keep up with trends
ESCO
#advise on career
Career and job readiness
Added to playlist (1)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

New Dimension in Career Guidance

Used in playlists

Gyvenimo stilius
New Dimension in Career Guidance
Created on Vilnius City of Learning
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists