Global platform for Cities of Learning
AboutPlaylists All activities Login Sign up
1

Razstava "NAJEMNIMA + STROŠKI"

Ajdovščina 2, 1000 Ljubljana, Slovenia
Join
OverviewBadges

Razstava "NAJEMNIMA + STROŠKI"

Ajdovščina 2, 1000 Ljubljana, Slovenia
Join

Content

V galeriji Cirkulacija 2 si lahko ogledate razstavo “Najemnina + stroški” skupine Kvadratni meter. Razstava je na ogled do 8. marca 2021v Podhodu Ajdovščina 2, Ljubljana. Umetniško aktivistična instalacija se ukvarja z bivanjsko problematiko v lokalnem in evropskem prostoru. S projektom se skupina fokusira na konkretne vzroke bivanjskih tesnob mlajših generacij in delavskega razreda ter na neizogibne eksistencialne posledice in kontradikcije. Vedno bolj gentrificirana mesta rinejo na obrobje svoje prebivalstvo in aktivnosti ter se spreminjajo v sterilni prostor prilagojen turizmu in nepremičninskim zbirateljem. O obisku se znajdete v leseni konstrukciji, ki predstavlja sobo za dve naključni osebi. Utesnjujoča ni le psihološka nezmožnost zavzemanja prostora in njegovega karakteriziranja, temveč tudi fizična konstrukcija, ki se iz trenutka v trenutek manjša. Umetniško delo je nastalo pod pokroviteljstvom projekta “BITE of Art” s finančno podporo Evropske Unije preko projekta Kreativna Evropa.

Material

  • Prispevek o razstavi na MMC RTV SLO

Get activity badge

Get activity badge subtitle

Razstava "NAJEMNIMA + STROŠKI" Get this badge

Prejemnik te značke si je ogledal razstavo "NAJEMNINA + STROŠKI" skupine kvadratni meter in razmišljal o svoji bivanjski situaciji in stanovanjski problematiki v svojem mestu nasploh.
You have to finish 1 task to get the badge
Tasks
Task no. 1
Evidence verified by: One activity organiser
Oglej si razstavo "NAJEMNINA + STROŠKI" in z nami deli slikovni dokaz o ogledu - slikaj tebi najljubši del umetniške inštalacije.
Task no. 2
Evidence verified by: One activity organiser
Deli z nami svoje razmišljanje, kritično misel, vprašanja, ki se ti porajajo po ogledu umetniškega dela.

Location

Ajdovščina 2, 1000 Ljubljana, Slovenia

Badges
1

Skills

ESCO
#sightseeing information
Arts and culture
Added to playlist (0)
Time to complete: 10 minutes
Share:

Organisers

TiPovej!
Javni Zavod Mladi zmaji
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeAll activitiesPlaylistsMap