About
Playlists
Sign up
1

Virtualios erdvės ir įrankiai idėjų kūrimui ir bendradarbiavimui

Join
OverviewBadges

Virtualios erdvės ir įrankiai idėjų kūrimui ir bendradarbiavimui

Join

Content

Įprastai mokymuose naudojame plakatus, lipnius lapelius, piešiame, klijuojame, atvaizduojame savo idėjas.
Visa tai gana lengvai galima perkelti ir į skaitmeninę erdvę. Čia pristatome keletą įrankių, kuriuos galite naudoti savo nuotolinėse veiklose.
Google Jamboard - dalis Google įrankių. Jis yra nemokamas, tačiau turi ribą - sklandžiai veikia su grupe iki 30 asmenų. Jamboard turi mažiau funkcijų nei Padlet ar Miro, tačiau paprastiems susitikimams gerai tinka. Žmonės gali lengvai sukurti ir įdėti spalvotą 'lipnų' lapelį su idėja, gali rašyti tekstą, ikelto paveiksliuką ir juos lengvai perkelti iš vienos vietos į kitą.

Padlet - virtuali erdvė, kurioje galite pasirinkti pagal kokią struktūrą jūsų dalyviai gali dalinti idėjomis. Savo sukurtą padlet'ą galite koreguoti, keisti foną, spalvas, suteikti nuorodą atvirai prieigai. Kiti žmonės gali pridėti savo idėjas, dalintis nuorodomis, paveiksliukais. Kiti žmonės gali reaguoti į vieni kitų idėjas, balsuoti arba duoti tam tikrą skaitinį įvertinimą.

Miro - kompleksiškiausias iš šių įrankių su labai daug funkcijų. Tai geras įrankis kai norite sukurti tam tikrą erdvę ir struktūra pokalbiui, idėjų generavimui, proceso atvaizdavimui. Savo sukurtus vizualinius elementus galite užrakinti ir leisti dalyviams tik įrašyti papildomą tekstą ar įkelti lapelį su idėjomis. Miro turi nemažai pristatymo funkcijų, laiko apribojimus darbui ties tam tikra užduotimi. Ten galima organizuoti balsavimą už idėjas. Galite pakviesti į Miro savo komandos narius abra duoti viešai prieinamą priegą. Galite kontroliuoti ką kiti mato ir ko - ne ir kuriuos objektus kiti gali judinti, o kurie lieka 'užrakinti'. Miro turi daug resursų, kur galite mokytis apie šį įrankį.



Get activity badge

Virtualios erdvės ir įrankiai idėjų kūrimui ir bendradarbiavimui Get this badge

Šis ženkliukas parodo domėjimąsi skaitmeniniais įrankiais, kurie skirti idėjų kūrimui, bendradarbiavimui ir mokymuisi nuotolinių susitikimų metu.
Ženkliuko gavimui asmuo turėjo pabandyti bent vieną iš trijų įrankių: Padlet, Jamboard arba Miro ir įkelti nuotrauką ar nuorodą į savo sukurtą erdvę.

Ši veikla buvo sukurta nuotolinių mokymų metu, kuriuos organizavo Krikščioniškų socialinių iniciatyvų Forumas, mokymus vedė Laimonas Ragauskas iš VšĮ Nectarus.

Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Norėdami gauti šį ženkliuką, pabandykite bent vieną iš trijų įrankių: Padlet, Jamboard arba Miro ir įkelkite nuotrauką ar nuorodą į savo sukurtą erdvę.

Skills

ESCO
#digital communication and collaboration
ESCO
#collaborate through digital technologies
ESCO
#share through digital technologies
#neformalus ugdymas
ESCO
#fix meetings
ESCO
#coach young people
Technology and computers
Added to playlist (1)
Share:

Organisers

Nectarus

Used in playlists

Įrankiai interaktyvių nuotolinių renginių organizavimui
Nectarus
Created on Vilnius City of Learning
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists