About
Playlists
Sign up
1

"Mi bi tud'! Namigi za nepozabno prvo mladinsko izmenjavo"

Join
OverviewBadges

"Mi bi tud'! Namigi za nepozabno prvo mladinsko izmenjavo"

Join

Content

O priročniku ...

Spletni priročnik "Mi bi tud’!" je namenjen organizacijam in javnim institucijam, ki se srečujejo z mladinskimi izmenjavami prvič ali pa rabijo dodatno podporo pri pripravi skupine mladih na mladinsko izmenjavo in razmisleku zakaj se to sploh gremo.

Priročnik ni namenjen podajanju tehničnih informacij o mladinski izmenjavi. Te infomracije lahko najdete:
  • v Vodniku po programu Erasmus+ (ki se vsako leto spreminja) ali
  • če potrebujete bolj poglobljeno znanje o načrtovanju, izvedbi in zaključevanju mladinske izmenjave v publikaciji Cherry on the Cake.

Z omenjenim priročnik pa želi Mreža MOST pomagati s podajo konkretnih orodjij za pripravo skupine vseh vključenih mladih, saj je zelo pomembno da mladinska izmenjava izhaja iz njihovih potreb, interesov in želja. V njej najdete zakaj organizirati mladinsko izmenjavo, ali je to res za vas, kakšna je razlika s šolsko izmenjavo, kako aktivno vključimo skupine mladih in partnerje v pripravo in izvedbo, ter še kakšno iskrico, ki vam bo v pomoč pri izvedbi izmenjave. Vsebine, ki jih priročnik zajema so:
  1. Drugačna izkušnja odraščanja - namen mladinske zmejave in kako se razlikuje od šolske izmenjave?
  2. Vloga odraslih in mladinskih voditeljev - razvoj potencialov mladih, vloga vodstva in kako ustvariti podporno okolje za vse?
  3. Kako osnovati mladinsko izmenjavo, ki je plod interesov naših mladih - soustvarjanje in konkretne metode dela s skupino ...
  4. Mednarodna partnerstva - kdo, kako, zakaj?
  5. Primeri dobrih praks - kaj so male stvari, ki ustvarjajo nepozabne življenjske izkušnje?

O Mreži MOST ...
Mreža MOST – mrežo mednarodnih mobilnosti mladih z namenom podpore organizacij in javnih institucij pri izvajanju mednarodnih mobilnosti, pri gostovanju in pošiljanju mladih prostovoljcev; s ciljem omogočanja dostopa do teh programov čim večjemu številu mladih v Mestni občini Ljubljana.

Smisel Mreže MOST je, da organizacijam v MOL nudi celovito podporo pri izvajanju mednarodnih mobilnosti mladih (usposabljanja, mentorstva, vodenje skozi postopke pridobitve znaka kakovosti itd.), natančneje pri prostovoljskih projektih Evropske solidarnostne enote (v nadaljevanju ESE) in mobilnostih Erasmus+ programa (mladinske izmenjave, usposabljanja, strateška partnerstva).



Resources

Get activity badge

Mi bi tud’! Get this badge

Prejemnik te značke je prebral spletni priročnik "Mi bi tud’!", ki je namenjen organizacijam in javnim institucijam, ki se srečujejo z mladinskimi izmenjavami prvič ali pa rabijo dodatno podporo pri pripravi skupine mladih na mladinsko izmenjavo in razmisleku zakaj se to sploh gremo.

Morebita odprta vprašanja je naslovil na predstavnike Mreže MOST in/ali se prijavil na informativno izobraževanje oziroma mentoriranje.
Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Je bil priročnik za vas uporaben? Je kakšna tema, ki bi jo dodali? Delite kot komentar ...
Global world
Added to playlist (0)
Share:

Organisers

Mreža MOST
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists