About
Playlists
Sign up
1

Kennismaken met het poppen maken: Een culturele ontdekkingstocht

Heerlen, Netherlands
Join
OverviewBadges

Kennismaken met het poppen maken: Een culturele ontdekkingstocht

Heerlen, Netherlands
Join

Content

Welkom bij de workshop "Kennismaken met het poppen maken: Een culturele ontdekkingstocht"
Onder leiding van de gerenommeerde Valentina van Dijk-Nevezhina. Valentina is een expert op het gebied van traditionele Oost-Europese en Russische ambachten. Met haar jarenlange ervaring en diepgaande kennis brengt ze je dichter bij de rijke cultuur en tradities van poppen maken.

Tijdens deze reeks van workshops duiken we in de betoverende wereld van poppen maken. Je leert de fijne kneepjes van dit eeuwenoude ambacht en ontdekt de verhalen en symboliek achter de poppen. Elke workshop biedt een combinatie van theorie en praktijk, zodat je niet alleen leert over de culturele context, maar ook zelf aan de slag gaat met het maken van je eigen poppen.

Waarom deelnemen als onderdeel van de Stad als School Heerlen?
De Stad als School Heerlen biedt een unieke leeromgeving waar je buiten de traditionele klaslokalen kunt leren en groeien. Deze workshop is een perfecte aanvulling op dit concept, omdat het leren direct plaatsvindt in de praktijk en in de echte wereld.

Vijf redenen waarom je deel zou moeten nemen:
Culturele verdieping: Je krijgt de kans om diepgaande kennis op te doen over Oost-Europese en Russische tradities, wat je culturele horizon verbreedt.
Creatieve ontwikkeling: Door zelf poppen te maken, ontwikkel je je creatieve en artistieke vaardigheden op een praktische en leuke manier.
Netwerkmogelijkheden: Je ontmoet gelijkgestemde individuen die jouw interesse in cultuur en ambachten delen, wat kan leiden tot waardevolle connecties en samenwerkingsverbanden.
Persoonlijke groei: Je leert door te doen, wat bijdraagt aan je zelfvertrouwen en je vermogen om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
Professionele vaardigheden: De vaardigheden die je opdoet, zoals projectmanagement, samenwerking en probleemoplossing, zijn waardevol voor je toekomstige studie en carrière.

De workshops zullen op verschillende locaties plaatsvinden, wat bijdraagt aan een dynamische leerervaring. Aan het einde van de reeks heb je niet alleen je eigen unieke pop gemaakt, maar heb je ook waardevolle vaardigheden en inzichten opgedaan in de rijke tradities van poppen maken.

Voor verdere vragen of om je deelname te bevestigen, neem gerust contact op.

Get activity badge

Kennismaken met het poppen maken: Een culturele ontdekkingstocht Get this badge

Badge: Culturele Poppenmaker

Gefeliciteerd met het succesvol afronden van de workshopreeks "Kennismaken met het poppen maken: Een culturele ontdekkingstocht" onder leiding van Valentina van Dijk-Nevezhina. Jouw toewijding en inzet hebben je geholpen om waardevolle kennis en vaardigheden op te doen in dit traditionele ambacht.
Deze badge maakt deel uit van het SkillsPaspoort, dat laat zien welke ervaringen en vaardigheden iemand heeft opgedaan. Dit helpt bij den persoonlijke ontwikkeling en maakt vaardigheden inzichtelijk voor anderen, wat belangrijk is in de maatschappij. Het SkillsPaspoort geeft iedereen een eigen identiteit op basis van uniforme standaarden, en het badgessysteem ondersteunt toekomstige ontwikkeling richting werk, opleiding en gezondheid.

Belangrijkste behaalde leeruitkomsten:
Culturele verrijking: Je hebt een diepgaand inzicht gekregen in de geschiedenis en tradities van Oost-Europese en Russische poppen maken. Je begrijpt nu beter de culturele context en de symboliek achter de poppen.
Creatieve expressie: Je hebt je artistieke vaardigheden verder ontwikkeld door zelf poppen te maken. Je hebt geleerd hoe je culturele elementen kunt integreren in je eigen creatieve werk.
Technische vaardigheden: Je hebt praktische kennis opgedaan over de materialen en technieken die specifiek zijn voor het maken van traditionele poppen. Deze vaardigheden kun je toepassen in toekomstige creatieve projecten.
Probleemoplossend vermogen: Tijdens het maakproces ben je verschillende uitdagingen tegengekomen en heb je creatieve oplossingen bedacht om deze te overwinnen. Dit heeft je vermogen om problemen op te lossen versterkt.
Samenwerking: Door deel te nemen aan een groep van 5 tot 10 deelnemers, heb je je samenwerkingsvaardigheden geoefend. Je hebt geleerd van elkaars ervaringen en technieken, wat je inzicht en vaardigheden heeft vergroot.

Geoefende Vaardigheden volgens het ESCO Skills Framework
Creativiteit: Je hebt je vermogen ontwikkeld om nieuwe en originele ideeën te genereren en toe te passen in je poppenmaakprojecten. Dit zal je helpen bij toekomstige creatieve inspanningen.
Ambachtelijke vaardigheden: Je hebt praktische kennis en technische vaardigheden verworven in het ambacht van poppen maken, waardoor je in staat bent om complexe taken uit te voeren met precisie.
Sociale en culturele vaardigheden: Door te werken binnen de context van een cultureel georiënteerde workshop, heb je je begrip van diversiteit en interculturele communicatie verbeterd. Dit is van onschatbare waarde in een steeds meer geglobaliseerde wereld.
Probleemoplossend vermogen: Je hebt geleerd creatieve oplossingen te bedenken voor technische uitdagingen en esthetische keuzes tijdens het poppen maken. Deze vaardigheid is essentieel in zowel persoonlijke als professionele contexten.
Leren leren: Door nieuwe technieken en culturele praktijken te verkennen, heb je je vermogen om zelfstandig te leren en kennis toe te passen in nieuwe contexten verbeterd. Dit ondersteunt levenslang leren en voortdurende persoonlijke groei.

Vijf redenen waarom je trots kunt zijn op je prestatie:
Culturele ambassadeur: Door je kennis van Oost-Europese en Russische tradities kun je anderen inspireren en hen kennis laten maken met deze rijke cultuur. Je bent nu een culturele ambassadeur!
Artistieke meesterwerken: Je hebt unieke poppen gemaakt die niet alleen artistieke waarde hebben, maar ook een verhaal vertellen. Elk van je creaties is een meesterwerk op zich.
Innovatieve probleemoplosser: Je hebt bewezen dat je uitdagingen kunt overwinnen met creatieve oplossingen. Dit vermogen maakt je een waardevolle aanwinst in elke context, zowel persoonlijk als professioneel.
Community builder: Door samen te werken met andere deelnemers heb je een netwerk van gelijkgestemden opgebouwd. Deze verbindingen kunnen leiden tot toekomstige samenwerkingen en projecten.
Levenslange leerder: Je hebt aangetoond dat je bereid bent om voortdurend te leren en je vaardigheden te verbeteren. Deze toewijding aan persoonlijke groei is iets om trots op te zijn en zal je in de toekomst veel voordelen opleveren.

We zijn trots op je prestaties en kijken uit naar de prachtige creaties die je in de toekomst zult maken. Blijf je creativiteit en culturele nieuwsgierigheid voeden!
Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Taakomschrijving voor de badge "Culturele Poppenmaker"
Doel van de workshop:
Het doel van deze workshop is om deelnemers kennis te laten maken met de tradities en technieken van Oost-Europese en Russische poppen maken. Door middel van deze culturele ontdekkingstocht zullen deelnemers niet alleen leren hoe ze traditionele poppen kunnen maken, maar ook de symbolische en historische betekenis ervan begrijpen.

Wat ga je doen:
Workshopreeks bijwonen: Je neemt deel aan een reeks workshops onder leiding van Valentina van Dijk-Nevezhina, waarin je stap voor stap leert hoe je traditionele poppen maakt. De workshops bevatten zowel theoretische als praktische sessies.
Eigen pop maken: Je maakt je eigen pop volgens de traditionele technieken die je hebt geleerd. Dit omvat het kiezen van de juiste materialen, het ontwerpen en assembleren van de pop, en het aanbrengen van de laatste hand.
Cultureel onderzoek: Je voert een klein onderzoek uit naar de culturele en historische achtergrond van de poppen die je maakt. Dit helpt je de symboliek en betekenis beter te begrijpen en in je werk te integreren.

Waarom dit belangrijk is:
De vaardigheden en kennis die je hier opdoet zijn niet alleen waardevol voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor professionele groei. Creativiteit, cultureel begrip en probleemoplossend vermogen zijn essentieel in veel beroepsvelden. Bovendien draagt samenwerking bij aan je netwerk en versterkt het je vermogen om effectief in teamverband te werken.

Twee extra taakopdrachten:
Creatieve presentatie:
Taakomschrijving: Maak een presentatie of een korte video waarin je het maakproces van je pop documenteert, van begin tot eind. Leg uit welke materialen je hebt gebruikt, welke technieken je hebt toegepast en welke culturele elementen je hebt geïntegreerd.
Wat je leert: Je leert je werk te presenteren en je proces te verwoorden, wat bijdraagt aan je communicatieve vaardigheden. Dit helpt je ook reflecteren op je leerervaring en creatieve keuzes.
Bewijs uploaden: Upload de presentatie of video als bewijs. Dit kan beoordeeld worden op inhoud, creativiteit en duidelijkheid van uitleg.

Onderzoeksverslag:
Taakomschrijving: Schrijf een onderzoeksverslag van ongeveer 1000 woorden over de culturele en historische context van de poppen die j hebt gemaakt. Betrek hierin interviews met Valentina of andere experts, en gebruik online bronnen om je bevindingen te ondersteunen.
Wat je leert: Je verbetert je onderzoeks- en schrijfvaardigheden en verdiept je begrip van de culturele betekenis van het ambacht.
Bewijs uploaden: Upload het onderzoeksverslag als bewijs. Dit kan beoordeeld worden op grondigheid van onderzoek, helderheid van argumenten en relevantie van de informatie.

Door deze taken succesvol af te ronden en het bewijs te uploaden, geef je extra waarde aan je badge "Culturele Poppenmaker" en toon je aan dat je de vaardigheden en kennis daadwerkelijk hebt toegepast en geïntegreerd.








Location

Heerlen, Netherlands
Arts and culture
Added to playlist (0)
Share:

Organisers

Gilde Plus
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists