Contenido
Καθώς ο όγκος των πληροφοριών που έχουμε στη διάθεσή μας αυξάνεται, η ικανότητα κατανόησης του τρόπου λειτουργίας της μνήμης μας έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ. Το "Learning to learn" δείχνει την ικανότητα οργάνωσης της γνώσης, μέσω αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και πληροφοριών, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Αυτή η ικανότητα περιλαμβάνει την επίγνωση της μαθησιακής διαδικασίας και των αναγκών κάποιου, τον εντοπισμό των διαθέσιμων ευκαιριών και μέσων και την ικανότητα να ξεπεραστούν τα εμπόδια προκειμένου να μάθει με επιτυχία.
Actividades a realizar
Complete las siguientes actividades, gane insignias y verá el progreso de su lista de reproducción actualizada
Contenido
Πώς αναγνωρίζουμε τα βήματα για την επίτευξη ενός στόχου ή την επίλυση ενός προβλήματος; Πώς προβλέπουμε τυχόν εμπόδια/δυσκολίες στην διαδικασία αυτή; Τι τεχνικές και μέσα χρησιμοποιούμε; Σε αυτή τη δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας την τεχνική των 6 καπέλων σκέψης, θα μπορέσετε να εξετάσετε και να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία της μάθησης (Learning to Learn).
Consigue la insignia de actividad
Τα 6 καπέλα της σκέψης είναι μία μέθοδος που δημιουργήθηκε από τον Edward de Bono και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των δημιουργικών συνομιλιών. Είναι μια τεχνική για να εξετάζουμε τις επιπτώσεις μιας απόφασης από διάφορες «οπτικές γωνίες». Δίνει την ευκαιρία για ανάπτυξη δημιουργικότητας μέσα από τη λήψη αποφάσεων. Χρησιμοποιώντας τους 6 ρόλους ή αλλιώς αυτό που αντιπροσωπεύουν τα καπέλα, το πλαίσιο επιτρέπει στις ομάδες να δομούν πιο εύκολα την αφηρημένη σκέψη για παραγωγικά αποτελέσματα. Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τι τρόπο αντιπροσωπεύει το κάθε καπέλο.
Tiene que terminar todas las tareas para conseguir la insignia
Tareas
Evidencia verificada por: Un organizador de actividades
Είτε δουλέψατε ατομικά, είτε ομαδικά, ποιό ήταν το πρόβλημα/στόχος που επιλέξατε να επεξεργαστείτε και γιατί;
Evidencia verificada por: Un organizador de actividades
Evidencia verificada por: Un organizador de actividades
Μετά το τέλος της συμπλήρωσης του "χάρτη", θα θέλαμε να μοιραστείς πως σου φάνηκε η διαδικασία; Τι σκέφτηκες, πως ένιωσες, αν σε βοήθησε στη λύση του προβλήματος/επίτευξη του στόχου;