Teave
Playlists
Registreeri
2

Edukacinių žaidimų kūrimo hakatonas

Liitu
OverviewMärgid

Edukacinių žaidimų kūrimo hakatonas

Liitu

Teave

Įkvėpti "Game On: inclusion through educational Game design" projekto partnerystės, palydėję fantastiškus edukatorius edukacinių žaidimų kūrimo kelionėse ir prisidėję prie galybės metodinių įrankių atsiradimo, Všį ,,Nectarus’’ ir ,,Vilnius - besimokantis miestas’’ komanda’’ sugalvojo garsiai ir prasmingai atšvęsti projekto sėkmę, todėl lapkričio mėnesį organizuoja tris edukacinių žaidimų mini hakatonus, trijose Vilniaus mokyklose.


Šio hakatono metu susijungs Vilniaus miesto istorija, dabartis ir ateities vizijos.
Prisijunkite prie mūsų hakatono ir kurkite šiuolaikiškus, inovatyvius edukacinius žaidimus, kurie ne tik suteiks malonumą juos žaidžiantiems, bet ir skatins plėsti savo pažinimo horizontus bei pamatyti Vilniaus miestą kitomis akimis!

Hakatono tikslas - sukurti edukacinių žaidimų prototipus, kurie padės pažinti Vilniaus miesto praeitį, dabartį ir ateitį.
Etapai:
1 ) Mini hakatonai 3 Vilniaus mokyklose (2 pirmas vietas užėmusios komandos patenka į finalinį hakatoną)
2) Finalinis hakatonas (6 komandos pristato savo žaidimų prototipus; Prizas - 1 000 EUR). Laikas - gruodžio 12 d., 13 val.
Prizai
Pagrindinis prizas – 1 000 EUR vertės čekis žaidimo kūrimui. Informacija apie papildomus prizus bus patinkslinta artimiausiu metu.


Edukacinių žaidimų kūrimo hakatono reglamentas

Renginio vieta: Vilniaus miesto mokyklos
Hakatono organizatoriai: VŠį Nectarus ir Vilnius - besimokantis miestas
Dalyviai: Hakatone dalyvauja komandos, sudarytos iš 4–6 jaunų asmenų (12-16 metų).
Hakatono tikslas: sukurti edukacinių žaidimų prototipus, kurie padės pažinti Vilniaus miesto praeitį, dabartį ir ateitį.

Vertinimo kriterijai:
Pagrindinės temos išpildymas. Sukurtas žaidimo prototipas turi atliepti vieną iš hakatono tematikų: praeities Vilnius, dabarties Vilnius arba ateities Vilnius.
Mokomasis žaidimo aspektas. Šis hakatonas išskirtinis tuo, kad kuriami žaidimų prototipai privalo turėti ir aiškų mokomąjį aspektą.
Inovatyvumas. Vertinamas pateiktos idėjos ar sprendimo unikalumas ir originalumas.
Tvarumas. Vertinamas žaidimo tvarumas atsižvelgiant į poveikio aplinkai ir ilgaamžiškumo aspektą.
Išsamumas/Užbaigtumas. Vertinamas žaidimo prototipo užbaigtumas (ar įtraukti pagrindiniai edukaciniams žaidimams būdingi elementai ar žaidimas turi tam tikrą dinamiką ir kt.).
Žaidimo prototipo pristatymas. Vertinamas komandos parengtas žaidimo prototipo pristatymas, kaip komanda pristatė pagrindinę žaidimo idėją, eigą ir edukacinį aspektą.

Kiekvienas komisijos narys įvertins kiekvienos komandos žaidimo prototipą, ar jis atitinka visus 6 kriterijus, už kiekvieną jų skirdamas balus nuo 1 iki 3 (1 - neatitinka; 2 - iš dalies atitinka; 3 - pilnai atitinka). Galutinis kiekvienos komandos balas, nustatantis hakatono nugalėtojus, bus visų komandos surinktų taškų suma pagal kiekvieną kriterijų.
Komisija išrenka laimėtoją. Laimėjusios komandos prizas – 1 000 EUR vertės čekis žaidimo kūrimui. Laimėtojui atsisakius ar per 10 d.d. terminą nepasirašius sutarties dėl pagrindinio prizo ir papildomų įsipareigojimų (surengti žaidimo pristatymą Vilniaus m. sav. iki gruodžio 25 d.), prizas gali būti pasiūlytas II vietos nugalėtojams.


Dėl daugiau info rašyk Giedrei (g.valciukaite@gmail.com) ir Ugnei (ugne.kumparskaite@gmail.com)


Edukacinių žaidimų kūrimo hakatonas dalinai finansuojams Erasmus plus programos ir Vilniaus miesto savivaldybės.


Resources

  • Apie GameOn projektą

Get activity badge

Game ON: edukacinių žaidimų kūrimo hakatonas Get this badge

Šio ženkliuko gavėjas/-a dalyvavo GameOn: edukacinių žaidimų hakatone ir kartu su savo komandos nariais kūrė edukacinį žaidimą apie Vilniaus miestą.
Hakatono metu dalyviai konsultavosi su mentoriais/moderatoriais, dirbo grupėse, bei pristatė savo sukurtus edukacinius žaidimus.


Ši veikla yra edukacinės iniciatyvos, kurią vykdo tarptautinė "GameOn" partnerystė, siekainti propaguoti įtrauktį, dalyvavimą ir kritinį mąstymą per žaidimų kūrimą.

Ülesanded
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Participate in activity

Skills

#creativity
ESCO
#team working
ESCO
#formulate game rules
ETS-TR
#Learning to learn
ESCO
#digital competencies
ESCO
#deliver live presentation
ESCO
#create game rules
ESCO
#personal development
LIFECOMP
#Communication
Käsitöö ja meisterdamine
Lisatud esitusloendisse (0)
Share:

Organiseerijad

Nectarus
Badgecraft käitab veebi taristut Õppimise linnade ja regioonide jaoks. Euroopa konsortsium arendab seda platvormi kaasrahastusega Euroopa Liidu programmist Erasmus+.
Platvorm
Vaheta keelt:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
KoduKaartActivitiesPlaylists