Sobre
Playlists
Registrar-se
2

Concurs Game On de creació de jocs en equip

Participar
Visão globalMedalhas

Concurs Game On de creació de jocs en equip

Participar

Sobre

Durant el curs 2022-2023, la cooperativa Nexes Interculturals va impulsar la creació d'un concurs de jocs de taula dissenyats en grup en espais educatius. Fins a final de curs, grups d'infants i joves van poder presentar una proposta creada conjuntament i optar a endur-se un lot de jocs de taula i el seu joc editat.

Cada cop més docents i centres estan apostant pel disseny de jocs de taula com a metodologia que apliquen amb els seus grups. Els organitzadors del concurs, convençuts de les múltiples oportunitats i beneficis que té la metodologia, persegueixen amb aquesta acció contribuir en la seva expansió.

Els motius per la creació de jocs en un context educatiu poden ser molt diferents. Moltes vegades es tracta de dissenyar un joc que s’adapti a les necessitats del grup, que pugui ser utilitzat per l’aprenentatge dels infants i joves o fer-los connectar amb una realitat concreta. Tanmateix, crear un joc de taula és un procés complex que requereix de competències molt diverses. Creativitat, resolució de problemes, empatia, comunicació, col·laboració, presa democràtica de decisions o compromís són algunes d’elles. És indubtable que crear un joc amb grup genera molts aprenentatges competencials.

El concurs s’emmarcava dins del projecte europeu Game On, que agrupa a sis entitats de quatre països diferents i que Nexes lidera. Aquest persegueix promoure el disseny de jocs com a eina educativa i d’inclusió. Entre altres accions, el projecte ha elaborat podcasts, fet recerca sobre el tema, impartit diferents cursos de formació locals, organitzat un seminari i cursos internacionals i editat un manual per persones educadores.

Tots els materials i productes del projecte es posen a disposició dels docents que vulguin que els grups d’infants i joves als quals acompanyen hi participen. Per una banda, es tracta de materials perquè les persones educadores puguin fer un bon acompanyament al grup durant el procés de disseny del joc. D’altra banda, també hi ha materials dirigits concretament al grup que està creant el joc, com un Canvas de creació.


Obter uma medalha da atividade

Participant concurs Game On Obter esta medalha

Ha participat amb un equip en el concurs Game On durant el curs 2022-2023, impulsat per la cooperativa Nexes Interculturals en el marc del projecte europeu Game On, co-finançat per Erasmus+.

Ha estat capaç de desevolupar un joc de taula vàlid i original, posant en acció competències clau com el treball en equip, la resolució de problemes, la comunicació, la creativitat i la resiliència, entre moltes altres, i a través d'un procés inclusiu.
Tarefas
Tarefa n.º 1
Emitido pelo organizador ou através da leitura do código QR
Participa a l'activitat.
Criatividade e design
Adicionado à Playlist (0)
Compartilhar:

Organizadores

GameOn - Game Design for Inclusion
A Badgecraft é a anfitriã desta plataforma e desenvolve-a em conjunto com as principais organizações educativas. O programa Erasmus+ da União Europeia concedeu um cofinanciamento para a construção da primeira versão desta plataforma. Contacto: support@badgecraft.eu.
Plataforma
Alterar idioma:
Cofinanciado pelo programa Erasmus+ da União Europeia
InícioMapaAtividadesPlaylists