O nas
Seznami predvajanja
Registracija
6

Finansų valdymas

Pridruži se
PregledZnačke

Finansų valdymas

Pridruži se

Content

Šio mokymosi grojaraščio tikslas - suteikti dalyviams informaciją apie asmeninių finansų valdymą ir skirstymą į segmentus, taupymą, taip pat pasiruošti pirmųjų darbo vietų atlyginimo aptarimo situacijoms.

Tačiau, prieš pradedant ugdytis finansinio raštingumo kompetenciją, turime atkreipti dėmesį į pačią istorinę raidą. Kaip išvis atsirado pinigai mūsų pasaulyje? Dėl ko jie atsirado?

Šiame mokymosi cikle pažvelgsime plačiau į finansus ir efektyviau suprasime jų vaidmenį.

Įvairūs archeologiniai tyrimai jau daug metų mėgina atsakyti į klausimą, kokia gi yra tikroji pinigų, o vėliau – ir bankų sistemos atsiradimo istorija, įsukusi milžinišką pasaulinį ekonomikos mechanizmą.

Įvairūs archeologiniai duomenys rodo, kad jau paleolito laikais žmonės vykdė natūrinius mainus, keisdamiesi įvairiais būtinais dalykais: maistu, sumedžiotais laimikiais, ginklais, buities įrankiais ir t. t. Ilgainiui žmonėms buriantis į bendruomenes ir gerinant savo gyvenimo sąlygas, atsirado pirmosios turgavietės, kuriose vykdavo jau didesnio masto natūriniai mainai.

Praėjus dar daugiau laiko, toks būdas mainams vykdyti tapo nebeefektyvus ir nepatogus. Kaip tarpinė mainų grandis, įvertinant įvairių daiktų vertę, ėmė atsirasti pirmosios monetos. Tačiau ilgainiui net ir jos tapo pernelyg sunkia priemone nešiotis su savimi. Taip atsirado pirmieji popieriniai pinigai bei bankų sistemos užuomazgos.


Kviečiame susipažinti plačiau apie finansų valdymą tolimesnėse veiklose, atsakyti į klausimus, atlikti užduotis ir įgyti skaitmeninius mokymosi ženklelius. Kurie patvirtins šiose veiklose įgytas jūsų kompetencijas.

Sėkmingo pasiruošimo žingsnis po žingsnio darbui ir karjerai.

Užsiėmimus moderuoja ir grįžtamąjį ryšį suteikia:

Brigita Baškevičiūtė - edukatorė bei jaunimo darbuotoja, intensyviai dirbanti darbo su jaunimu lauke daugiau nei 7 metus. Turimas aukštasis etikos išsilavinimas bei šiuo metu studijuojamas sociologijos magistras, įkvepia aktyviai nagrinėti futurologijos svarbą. Tai mokslas apie ateitį, kuris padeda atrasti įrankius kaip paruošti jaunus žmones ateičiai, remiantis technologinės pažangos tyrimais.


Projektas "New Dimension In Career Guidance" finansuojamas ERASMUS+ programos

Dejavnosti za dokončanje

Opravite naslednje aktivnosti, prislužite si značke in videli boste posodobitev napredka na seznamu predvajanja
1. Kaip šis daiktas mane apibūdina?
Obvezno
30 minuta
Prikaži celotno aktivnost

Veščine

ESCO
#upravljati denarni tok
ESCO
#nadzirati denarni tok
ESCO
#izvajati samoocenjevanje
ESCO
#upravljati posojila
ESCO
#prižiūrėti finansus
ESCO
#načini financiranja
Aktivnosti: 5
Začeto: 10
Dokončan seznam predvajanja: 0
Potreben čas za dokončanje: 2 ure 20 minuta
Deli:

Organizatorji

New Dimension in Career Guidance
Badgecraft vodi spletno infrastrukturo za mesta in regije učenja in jo razvija skupaj z vodilnimi izobraževalnimi organizacijami. Evropski konzorcij razvija to platformo s pomočjo sofinanciranja programa Evropske unije Erasmus+. Kontaktirajte support@badgecraft.eu.
Platforma
Preklopite na drug jezik:
Sofinancirano s strani programa Evropske unije Erasmus+
DomovZemljevidAktivnostiSeznami predvajanja