About
Playlists
Sign up
5

Mentale gezondheid workshop

Join
OverviewBadges

Mentale gezondheid workshop

Join

Content

Inhoud
Mentale gezondheid omvat ons emotionele, psychologische en sociale welzijn. Het beïnvloedt hoe we denken, voelen en handelen. Het helpt ook bepalen hoe we omgaan met stress, omgaan met anderen en gezonde keuzes maken. Mentale gezondheid is belangrijk in elke fase van het leven, van de kindertijd en adolescentie tot de volwassenheid.
Het is belangrijk om te onthouden dat de mentale gezondheid van een persoon in de loop van de tijd kan veranderen, afhankelijk van vele factoren. Wanneer de eisen die aan een persoon worden gesteld hun middelen en copingvaardigheden overschrijden, kan hun mentale gezondheid worden beïnvloed.
Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, zijn slechte mentale gezondheid en psychische aandoeningen niet hetzelfde. Een persoon kan een slechte mentale gezondheid ervaren en niet worden gediagnosticeerd met een psychische aandoening. Evenzo kan een persoon met de diagnose van een psychische aandoening perioden van fysiek, mentaal en sociaal welzijn ervaren. (bron)


In deze afspeellijst gaan we dieper in op het onderwerp mentale gezondheid. Het zal je niet helpen met een daignose voor psychische aandoeningen of een therapie vervangen. De belangrijkste focus van deze inhoud is gebaseerd op mentaal welzijn en hoe je voor jezelf kunt zorgen. Bekijk alle vier de activiteiten om meer informatie te krijgen, jezelf uit te dagen en erover te discussiëren met anderen!


Zo kun je deelnemen aan de playlist en de individuele activiteiten:

• Log in (of maak een gratis account aan als je het platform voor het eerst gebruikt).
• Klik op "deelnemen" in de afspeellijst. De afspeellijst wordt nu opgeslagen in je account en je kunt je voortgang bekijken.
• Kijk naar de afzonderlijke activiteiten in de afspeellijst. Klik op deelnemen om de activiteit te starten. Lees de activiteit door en neem deel aan de taken en leerervaringen. U vindt alle websites en documenten vermeld onder 'materialen' in de activiteit.
• Voor elke activiteit die je voltooit, ontvang je een digitale badge: upload een proefdruk, bijvoorbeeld een foto of een screenshot, of schrijf je antwoord op een vraag in het tekstveld.



Activities to complete

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
1. workshop mentale gezondheid | Daag jezelf uit!
Mandatory
30 minutes
View full activity

Skills

ESCO
#disorders of vital functions
ESCO
#promote mental health
Activities: 4
Started: 2
Completed playlist: 0
Time to complete: 1 hour 30 minutes
Share:

Organisers

IkbenOpen
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists