About
Playlists
Sign up
1

1. workshop mentale gezondheid | Daag jezelf uit!

Join
OverviewBadges

1. workshop mentale gezondheid | Daag jezelf uit!

Join

Content

Inhoud
Deze activiteit is de eerste van de hele afspeellijst "Geestelijke gezondheid: daag jezelf uit" en is bedoeld als een introductie in het onderwerp. Omdat geestelijke gezondheid een breed onderwerp is, kan deze activiteit alleen wat geselecteerde informatie erover bieden, maar probeert het verschillende bronnen en inzichten te bieden om je voor te bereiden op de volgende uitdagingen! U kunt zelf kiezen in welke sub-onderwerpen en bronnen u geïnteresseerd bent. Geniet ervan en vergeet niet om je badge achteraf te krijgen!

Geestelijke gezondheid is een positief concept met betrekking tot het sociale en emotionele welzijn van individuen en gemeenschappen.
Het hebben van een goede geestelijke gezondheid, of mentaal gezond zijn, is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte, het is eerder een staat van algemeen welzijn.

Invloeden op geestelijke gezondheid en welzijn
Geestelijke gezondheid wordt beïnvloed door verschillende biologische, psychologische, sociale en omgevingsfactoren die op complexe manieren op elkaar inwerken. Deze omvatten:
Structurele factoren zoals veilige leefomgevingen, werkgelegenheid, onderwijs, vrijheid van discriminatie en geweld, en toegang tot economische hulpbronnen
Gemeenschapsfactoren zoals een positief gevoel van verbondenheid, verbondenheid met de gemeenschap, activiteiten om diversiteit te benadrukken en te omarmen, sociale steun en deelname aan de samenleving
Individuele factoren zoals het vermogen om gedachten te beheersen en om te gaan met stressoren en het hebben van communicatie- en sociale vaardigheden om de verbinding met anderen te ondersteunen. (bron) https://www.cdc.gov/mentalhealth/learn/index.htm

Als je naar deze factoren kijkt, welke hebben dan de meeste impact op je mentale gezondheid (op een positieve of negatieve manier)?
Het OESO Better Life Index "2020 How's Life?" rapport toont de meest recente gegevens over welzijn van een bijgewerkte set van meer dan 80 indicatoren voor OESO-landen en 4 partnerlanden. Het kijkt naar de huidige welzijnsresultaten, ongelijkheden en middelen voor toekomstig welzijn. (bron)

Uw Better Leven Index maken:
- Volg deze link
- Beoordeel de onderwerpen op basis van hun belang voor u en bekijk in welke landen ze als hoog of laag worden beoordeeld
- Gebruik "deel je index" om je eigen index te maken!





Get activity badge

1. workshop mentale gezondheid | Daag jezelf uit! Get this badge

De eigenaar van deze badge

• meer geleerd over het belang van geestelijke gezondheid en mentaal welzijn
• geleerd welke factoren van invloed zijn op de geestelijke gezondheid
• de Better Life Index van de OESO bekeken
• creëerde hun eigen Better Life Index
Deze badge maakt deel uit van de afspeellijst "Mental health: Challenge yourself" die behoort tot het project "Challenge accepted - Europe" van IJAB en GOEUROPE!/EJBM. Deze badge wordt bevestigd door internationale jongerenwerkers. https://www.oecdbetterlifeindex.org/#/40052111111



Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
1.
Bewijs bevestigd door: één activiteitenorganisator
Kijkend naar de structurele, gemeenschaps- en individuele factoren op geestelijke gezondheid: welke van hen hebben op dit moment de meeste impact op jou en je mentale welzijn? Waarom?



2.
Bewijs bevestigd door: één activiteitenorganisator
Heeft u uw Better Life Index ingediend? Welke onderwerpen heb je hoog en laag gerangschikt? Waarom heb je voor deze bestelling gekozen?


Kies ten minste één van de onderwerpen en leg de rangschikking uit die u in het tekstveld hebt gedaan.
ate in activity

Skills

ESCO
#disorders of vital functions
Personal development
Added to playlist (1)
Time to complete: 30 minutes
Share:

Organisers

IkbenOpen

Used in playlists

Mentale gezondheid workshop
IkbenOpen
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists