Lisätiedot
Soittolistat
Rekisteröidy
1

Resilience - Βρίσκοντας τον σκοπό

Liity
YleiskatsausOsaamismerkit

Resilience - Βρίσκοντας τον σκοπό

Liity

Lisätiedot

Τα πάντα μπορούν να αφαιρεθούν από έναν άνθρωπο εκτός από ένα πράγμα: την τελευταία ανθρώπινη ελευθερία του - να επιλέγει τη στάση του σε κάθε δεδομένη κατάσταση. Να επιλέγει τον τρόπο του. - Frankl

Τι κάνουμε όταν θέλουμε να ξεπεράσουμε μια πρόκληση; Τι καλλιεργεί τους δικούς μας μηχανισμούς για να συνεχίσουμε και να μην τα παρατήσουμε και χαθούμε μέσα στο πρόβλημα; Συνήθως οδηγούμαστε από έναν συγκεκριμένο σκοπό. Ο σκοπός μπορεί να δημιουργηθεί από άλλους, να δημιουργηθεί μαζί με άλλους όταν εργαζόμαστε σε μια ομάδα ή μπορεί να είναι πολύ προσωπικός. Οι δικοί μας προσωπικοί σκοποί που είναι αποτέλεσμα του προβληματισμού μας είναι αυτοί που τελικά μας κάνουν να κινηθούμε. Η εύρεση νοήματος στις εμπειρίες της ζωής, ιδίως όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, είναι ένας βασικός μηχανισμός ανθεκτικότητας. Πώς όμως λειτουργεί; Γιατί ο σκοπός αποτελεί μέρος της ανθεκτικότητάς μας; Και πώς μπορούμε πραγματικά να ανακαλύψουμε τον προσωπικό μας σκοπό ή ακόμη και να τον ανανεώσουμε; Αυτή η δραστηριότητα θα σας εξηγήσει και θα σας δώσει μερικά εργαλεία προκειμένου να εξερευνήσετε αυτή την τεχνική και να αναπτύξετε την ανθεκτικότητά σας.

Hanki aktiviteetti-merkki

Resilience - Βρίσκοντας τον σκοπό Hanki tämä merkki

Ο σκοπός είναι απαραίτητος για την ανθεκτικότητα (την ικανότητα να προσαρμοζόμαστε θετικά, να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε από τις εμπειρίες μας και να συνεχίζουμε προς τους στόχους μας). Mελέτες δείχνουν ότι αν ζούμε με σκοπό έχουμε επίσης την τάση να ζούμε περισσότερο, να έχουμε καλύτερη υγεία και να κάνουμε καλύτερες επιλογές στον τρόπο ζωής μας. Ο σκοπός της ζωής προάγει την ανθεκτικότητα εν μέρει προστατεύοντας τον εγκέφαλο από τις αρνητικές επιπτώσεις του στρες.

Ο κάτοχος αυτού του σήματος είναι σε θέση να εμβαθύνει στον προσωπικό του σκοπό χρησιμοποιώντας τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες πρακτικές.

Πρώτον, ακολουθώντας το παράδειγμα των κατοίκων της Οκινάουα, οι οποίοι είναι γνωστοί για την επιδίωξη του ikigai τους, εμείς οι ίδιοι μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτή την τεχνική. Σύμφωνα με αυτούς το ikigai είναι ο "λόγος για τον οποίο ξυπνάμε το πρωί". Αναλύοντάς το, καταλαβαίνουμε ότι το ikigai είναι το αποτέλεσμα των πραγμάτων που αγαπάμε, των πραγμάτων στα οποία είμαστε καλοί και των πραγμάτων που χρειάζεται ο κόσμος σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Μπορείτε να βρείτε ένα φύλλο εργασίας προκειμένου να αυτο-αναστοχαστείτε και να φτάσετε στο δικό σας ikigai εδώ.

Αλλά το να βρείτε το ikigai σας δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αρχίσετε να κατανοείτε τον σκοπό που θέλετε να έχετε στη ζωή ή σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Μπορείτε επίσης να αναστοχαστείτε απλά χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες ερωτήσεις:
  1. Γιατί σηκώνεστε το πρωί;
  2. Τι σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα;
  3. Πότε είστε πιο ζωντανοί;
  4. Τι σημαίνει για εσάς να είστε επιτυχημένοι;
  5. Πώς θα μπορούσατε να εφαρμόσετε τα χαρίσματά σας σε μια επιδίωξη που σας ενδιαφέρει βαθιά και βοηθάει τους άλλους;
  6. Τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη διαφορά στη ζωή ενός ανθρώπου, σήμερα;
  7. Ποια είναι η φράση σας (δηλαδή, αν συνοψίζατε το σκοπό σας σε μια φράση 140 χαρακτήρων, ποια θα ήταν αυτή);
  8. Αν λέτε ναι στο να ζείτε με σκοπό, σε τι λέτε όχι;
  9. Αν συναντούσατε μια παλαιότερη εκδοχή του εαυτού σας, τι συμβουλή θα σας έδινε;
Tehtävät
Tehtävä nro.1
Vastauksen vahvistanut: Yksi aktiviteetin järjestäjä
Με ποιον τρόπο διάλεξες να αναστοχαστείς; Βρήκες τη διαδικασία χρήσιμη; Ποιο ήταν το σημαντικότερο σημείο αυτής της εμπειρίας για εσάς; Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τις σκέψεις σου!

Taidot

LIFECOMP
#Nurtures optimism, hope, resilience, self-efficacy and a sense of purpose to support learning and action
EntreComp
#Be resilient
ESCO
#be flexible
EntreComp
#Be flexible and adapt to changes
EntreComp
#Identify your strengths and weaknesses
ESCO
#accept challenges
ESCO
#adapt to challenging work circumstances
ESCO
#toimia rauhallisesti stressaavissa tilanteissa
ESCO
#think critically
EntreComp
#Define problems
ESCO
#problem solve
ESCO
#conflict resolution
Henkilökohtainen kasvu ja kehittyminen
Lisätty soittolistaan (1)
Suoritusaika: 1 tunti 30 minuuttia
Jaa:

Järjestäjät

Thessaloniki city of learning

Käytössä soittolistoilla

Ευελιξία - Προσαρμοστικότητα
Thessaloniki city of learning
Luotu Thessaloniki city of learning
Badgecraft isännöi tätä alustaa ja kehittää sitä yhdessä johtavien koulutusorganisaatioiden kanssa. Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta myönnettiin osarahoitusta tämän foorumin ensimmäisen version rakentamiseen. Ota yhteyttä support@badgecraft.eu.
Alusta
Vaihda toiseen kieleen:
Osarahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta
EtusivuKarttaAktiviteetitSoittolistat