Inhoud
Η Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίστηκε μητέρα του Ισραήλ και όχι άδικα. Στους κόλπους της από πολύ νωρίς έζησαν Εβραίοι. Το καταλυτικό όμως γεγονός για την έλευση χιλιάδων Εβραίων Σεφαραδιτών ήταν το διάταγμα των καθολικών Βασιλέων της Ισπανίας το 1492 και η εκδίωξή τους από την πατρίδα τους. Πολλοί από αυτούς, θα φτάσουν στην Οθωμανική Θεσσαλονίκη. Οι επαγγελματικές τους δεξιότητες και οι γνώσεις τους θα είναι αυτές που θα κάνουν την πόλη ένα εμπορικό κέντρο πρώτης γραμμής. Μέσα στα χρόνια θα διατηρήσουν ήθη, έθιμα, θρησκεία, γλώσσα και παραδόσεις. Ποια ήταν αυτά; Ποιες ήταν οι γειτονιές που εγκαταστάθηκαν και ποια είναι τα κτίρια που απομένουν μέχρι και σήμερα μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Ιστορίες μιας άλλης εποχής, ζωντανεύουν στους δρόμους της πόλης.
Ontvang een activiteitenbadge
Το κτίριο του μουσείου ανεγέρθηκε το 1904 και ανήκει στην εβραϊκή κοινότητα Θεσσαλονίκης . Είναι ένα από τα λίγα οικοδομήματα του κέντρου της πόλης που επιβίωσαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 και τις διαδικασίες ανοικοδόμησης που επακολούθησαν. Ήταν μία από τις τυπικές εμπορικές στοές που χτίστηκαν από το 1880 ως το 1910 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να στεγάσουν νέες επιχειρηματικές λειτουργίες.
Om deze badge te behalen dien je alle taken te voltooien
Taken
Bewijs bevestigd door: één activiteitenorganisator
Ανέβασε μία φωτογραφία από το Μουσείο, από τον εσωτερικό του χώρο.
Bewijs bevestigd door: één activiteitenorganisator
Έμαθες, είδες ή άκουσες κάτι που δεν ήξερες για την Εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης; Τι συναισθήματα σου προκάλεσε και γιατί;
Locatie
Ag. Mina 11, Thessaloniki 546 24, Greece