Om
Spillelister
Registrer deg
4

Konfliktinių situacijų raida ir sprendimo būdai

Delta
OversiktMerker

Konfliktinių situacijų raida ir sprendimo būdai

Delta

Innhold

Kur yra tarpasmeniniai santykiai, visada yra tikimybė susidurti su įvairių pozicijų, nuostatų, vertybių ar kitų situacijų, sankirtomis. Esminis klausimas, kaip mes tai atpažįstame, kaip suvokiame to priežastis ir kaip adekvačiai pasirenkame tai spręsti.

Šiame mokymosi grojaraštyje susipažinsime plačiau su pačiu konflikto fenomenu ir nuodugniau tyrinėsime kaip galime tai atpažinti, spręsti bei valdyti.

Konfliktas – tai skirtingų nuomonių, pozicijų, tikslų ir požiūrių susidūrimas, kuris gali įvykti tarp dviejų ar daugiau žmonių. Kiekvieno konflikto esminiai dalykai – konfliktinė situacija, konflikto objektas ir pozicija konflikto metu.

Konfliktinė situacija – tai konkretaus žmogaus požiūris į egzistuojantį požiūrių nesutapimą dėl savęs paties (savo tikslų, galimybių ir t. t.) ir dėl oponento – jo tikslų, individualių ir asmens ypatybių konkrečiomis aplinkybėmis, taip pat dėl to, kaip oponentas mato savo paties situaciją. Kitaip tariant, žmogus nesutinka su kitu žmogumi ar grupe žmonių.

Konflikto objektas – tai objektas (dalykas), subjektas (persona, žmogus) arba reiškinys, tapęs įvykusių nesutarimų priežastimi. Paprasčiau tariant, tai, dėl ko nesutaria abi konfliktuojančios pusės.

Pozicija konflikto metu – žodžiais išreikštas kiekvienos konfliktuojančios pusės noras. Kiekviena iš konfliktuojančių pusių išreiškia savo požiūrį į situaciją, susijusią su konfliktu.


Grįžtamąjį ryšį suteikia:

Brigita Baškevičiūtė - edukatorė bei jaunimo darbuotoja, intensyviai dirbanti darbo su jaunimu lauke daugiau nei 7 metus. Turimas aukštasis etikos išsilavinimas bei šiuo metu studijuojamas sociologijos magistras, įkvepia aktyviai nagrinėti futurologijos svarbą. Tai mokslas apie ateitį, kuris padeda atrasti įrankius kaip paruošti jaunus žmones ateičiai, remiantis technologinės pažangos tyrimais.


Projektas "New Dimension In Career Guidance" finansuojamas ERASMUS+ programos


Aktiviteter å fullføre

Fullfør følgende aktiviteter og tjen merker, og spillelistefremgangen din oppdateres
Konfliktų atsiradimo priežastys
Påkrevd
20 minutter
Vis full aktivitet

Ferdigheter

ESCO
#team-working
ESCO
#reflexion
ESCO
#apply problem solving in social service
ESCO
#forming of public opinion
ESCO
#conflict management
ESCO
#manage feedback
ESCO
#advise on conflict management
Aktiviteter: 3
Startet: 10
Fullført spilleliste: 0
Tid på å fullføre: 1 time 30 minutter
Del:

Arrangører

New Dimension in Career Guidance
Badgecraft driver denne plattformen og utvikler den sammen med ledende utdanningsorganisasjoner. EUs Erasmus Plus-program har delfinansiert utviklingen av den første versjonen av denne plattformen. Kontakt support@badgecraft.eu.
Plattform
Endre til annet språk:
Delfinansiert av EUs Erasmus Plus-program
HjemKartProsjekterSpillelister