Om
Spillelister
Registrer deg
6

De Cirkel van Leren. Leergang over dialogisch valideren en gepersonaliseerd leren

Delta
OversiktMerker

De Cirkel van Leren. Leergang over dialogisch valideren en gepersonaliseerd leren

Delta

Innhold

Leren gebeurt overal en is vaak informeel. Zelfsturend leren helpt lerenden hun eigen ontwikkelingspotentieel te bepalen en carrièrekansen te ontdekken, zonder onnodige scholing.

De leergang ondersteunt dit en helpt bijdragen aan een 'lerende samenleving.'

De Cirkel van Leren

De Cirkel van Leren symboliseert de leercyclus van iedereen, waarin formeel, non-formeel en informeel leren samenkomen. Hierin worden alle leerervaringen waardevol geacht, en lerenden hebben eigen regie over hun ontwikkeling.



Doel van de leergang

De leergang is bedoeld voor onderwijs- en HR-professionals die betrokken zijn bij kwalificeren, employability, gepersonaliseerd leren, en dialogisch valideren. Het biedt handvatten om lerenden te ondersteunen in hun duurzame inzetbaarheid.

Meta-niveau: de Cyclus van Leren en Valideren

Na de leergang kunnen deelnemers de Cyclus van Leren en Valideren activeren in hun werk en leren zij hoe deze cyclus hun werkzaamheden versterkt.
Practice what you preach
De leergang benadrukt het belang van persoonlijke leerervaringen. Eerst ondergaan deelnemers zelf bewustwording, portfoliovorming en het ontwerpen van leertrajecten, zodat zij beter in staat zijn anderen te begeleiden.

Inhoud

De leergang bevat vier modules met elk twee micro-modules:
1. Bewustwording en reflecteren: Persoonlijk profiel met reflectie.
2. Portfoliovorming en leervragen: Gedocumenteerd portfolio.
3. Begeleiding, assessment en valideren: Assessorprofiel.
4. Trainen en managen: Trainer/coach-profiel en actieplan.
De leergang eindigt met een presentatie van het persoonlijke actieplan.

Badges

Vijf badges certificeren de voortgang:
1. Zelfbewustzijn en Reflectie
2. Documentatie en Vraagarticulatie
3. Begeleiding, Assessment en Valideren
4. Trainer van de Cirkel van Leren
5. Manager van de Cyclus van Leren en Valideren

Niveau

Het CL3S Kwaliteitsmodel hanteert drie niveaus van leeruitkomsten: basis, gevorderd en expert, gebaseerd op Bloom, Miller en Fink.

Aktiviteter å fullføre

Fullfør følgende aktiviteter og tjen merker, og spillelistefremgangen din oppdateres
Zelfbewustzijn en Reflectie (CL3S-01)
Påkrevd
7 timer
Vis full aktivitet

Innhold

Deze activiteit richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden om persoonlijke ontwikkelprocessen en professionaliseringsprogramma’s effectief te organiseren en duurzaam te integreren in gepersonaliseerde leertrajecten binnen de eigen organisatie.

Het doel is om de Cirkel van Leren te ondersteunen en de programma’s te situeren binnen de Cyclus van Leren en Valideren.


Leerbereik

  • Toepassen van de Cirkel van Leren op metaniveau binnen de Cyclus van Leren en Valideren.
  • De fasering doorlopen binnen de Cyclus van Leren en Valideren: herkennen, waarderen, valideren en doorontwikkelen.
  • Omgaan met het integrale proces van Upskilling Pathways, met nadruk op outreach, assessment, maatwerk in leren en validering.
  • Inzicht verwerven in de samenhang tussen onderwijs, scholing en HRD (Human Resource Development).


Leeruitkomst

10. Deelnemers ontwikkelen organiserende vaardigheden (manager) om leer- en ontwikkelprocessen effectief te managen volgens de Cyclus van Leren en Valideren. Dit omvat zowel de begeleiding van eigen stafleden die de processen faciliteren als de ondersteuning van lerenden die aan deze processen deelnemen binnen de Cirkel van Leren.
Beheersingsindicatoren
  • Communicatie en empathie: In staat zijn om goed te luisteren naar de behoeften en context van lerenden en die van de organisatie.
  • Businessplan ontwikkelen: Ontwerpen, managen en evalueren van een integraal businessplan voor de Cirkel van Leren, met aandacht voor doelgroepbenadering, informatievoorziening, portfoliotrainingen, intakeprocessen, assessments en leertrajecten.
  • Kwaliteitszorg organiseren: Zorgdragen voor de organisatie en aansturing van de kwaliteitszorg binnen de aangeboden diensten, inclusief externe kwaliteitsborging via audits.
  • Toepassen van de Cirkel van Leren: Zorgdragen voor een juiste toepassing en aanpassing van de principes van de Cirkel van Leren, waar nodig.
  • Positie binnen de Cyclus van Leren en Valideren: De Cirkel van Leren diensten positioneren op het metaniveau van de Cyclus van Leren en Valideren.


Niveau

De activiteit wordt uitgevoerd op NLQF-niveau 7, wat inhoudt dat er zelfstandig en effectief wordt gehandeld in complexe situaties. De vereiste kennis, vaardigheden en houding sluiten aan bij het expertniveau voor managers binnen de Cyclus van Leren en Valideren.


Transferwaarde

Deze activiteit biedt waardevolle ondersteuning voor:
a. Duurzame inzetbaarheid als manager binnen de Cirkel van Leren.
b. Inzetbaarheid als manager op zowel inter- als intra-sectoraal niveau, binnen diensten die werken volgens de principes van de Cirkel van Leren.
c. Nationale en internationale inzetbaarheid als manager binnen diensten volgens de Cyclus van Leren en Valideren.
d. Rol als initiator en kwaliteitsmanager van leerprocessen binnen de Cirkel van Leren.
e. Het verwerven van een verzilverbare badge binnen de leergang De Cirkel van Leren.

Met deze activiteit toont de deelnemer aan in staat te zijn om complexe leer- en ontwikkelprocessen effectief te organiseren en te integreren binnen de eigen organisatie, waarbij de Cirkel van Leren op een duurzaam en professioneel niveau wordt toegepast binnen de Cyclus van Leren en Valideren. De deelnemer ontwikkelt organiserende en begeleidende vaardigheden die van waarde zijn voor de duurzame inzetbaarheid als manager en als initiator van kwaliteitsborging in zowel nationale als internationale contexten.

Last ned aktivitetsmerke

Managen van de Cyclus van Leren en Valideren (CL3S-05) Få dette merket

Deze badge bevestigt de bekwaamheid om ontwikkel- en professionaliseringsprocessen te organiseren en duurzaam te integreren in gepersonaliseerde leertrajecten volgens de Cyclus van Leren en Valideren.

De badgehouder heeft aangetoond autonoom te kunnen handelen in complexe situaties door leertrajecten en kwaliteitszorg te managen, van doelgroepbenadering en informatievoorziening tot evaluatie van alle diensten binnen de Cirkel van Leren.


Leerbereik

  • De toepassing van de Cirkel van Leren op metaniveau binnen de Cyclus van Leren en Valideren.
  • De verschillende fasen van de Cyclus van Leren en Valideren: herkennen, waarderen, valideren en doorontwikkelen.
  • Het integrale proces van Upskilling Pathways met focus op outreach, assessment, maatwerk in leren en validering.
  • De verbindingen tussen onderwijs, scholing en Human Resource Development (HRD).


Leeruitkomsten

10. Organiserend vermogen (manager)
De badgehouder is in staat om ontwikkelprocessen te organiseren en te managen volgens de Cyclus van Leren en Valideren, voor zowel eigen stafleden als lerenden binnen de Cirkel van Leren.
Beheersingsindicatoren
  • Het vermogen om communicatief en empathisch ‘in context’ te luisteren naar de lerenden.
  • Een integraal businessplan ontwerpen, managen en evalueren voor alle diensten binnen de Cirkel van Leren, inclusief doelgroepbenadering, informatievoorziening, portfoliotrainingen, matching en intake, assessments en gepersonaliseerde leertrajecten.
  • De kwaliteitszorg voor alle aangeboden diensten organiseren en aansturen, inclusief het verzorgen van externe kwaliteitsborging via audits.
  • Toepassen en eventueel aanpassen van de principes van de Cirkel van Leren.
  • De diensten binnen de Cirkel van Leren een plaats geven op het metaniveau van de Cyclus van Leren en Valideren.


Niveau

Deze badge is gewaardeerd op NLQF-niveau 7, wat autonoom handelen in complexe situaties vereist. De badgehouder toont expertise in kennis, vaardigheden en professionele houding passend bij het expertniveau van manager binnen de Cyclus van Leren en Valideren.


Transferwaarde

Deze badge biedt waardevolle ondersteuning voor:
a. Duurzame inzetbaarheid als manager binnen de Cirkel van Leren.
b. Inzetbaarheid als manager op inter- en intra-sectoraal niveau binnen HRD- en onderwijsdiensten volgens de principes van de Cirkel van Leren.
c. Nationale en internationale inzetbaarheid als manager binnen diensten die aansluiten op de Cyclus van Leren en Valideren.
d. Rol als initiator en kwaliteitsmanager van leerprocessen binnen de Cirkel van Leren.
e. Het behalen van een verzilverbare badge binnen de leergang De Cirkel van Leren.

Met deze badge toont de ontvanger de waarde aan van autonoom handelen, het strategisch managen van leerprocessen, effectieve kwaliteitszorg en het integreren van gepersonaliseerde leertrajecten binnen de Cyclus van Leren en Valideren. De badge benadrukt de competenties in communicatief en empathisch begeleiden, ontwikkelen van duurzame businessplannen, en het aansturen van kwaliteitsprocessen. Deze vaardigheden fungeren als instrumenten voor voortdurende groei en professionele ontwikkeling, waarbij de badgehouder in staat is om leerervaringen te verbinden aan de bredere onderwijs- en HRD-principes binnen de Cirkel van Leren.
Oppgaver
Oppgavenr.1
Utstedt av arrangør eller skanning av WR-kode

Taakopdracht voor de badge: Organiseren en Managen van Ontwikkelprocessen binnen de Cyclus van Leren en Valideren



Wat ga je doen?

Je gaat een ontwikkel- en professionaliseringsprogramma organiseren en managen, gebaseerd op de Cyclus van Leren en Valideren. Dit programma richt zich op het begeleiden van zowel lerenden als stafleden binnen de Cirkel van Leren en omvat de volledige fasering van het proces: van doelgroepbenadering en intake tot het ontwikkelen, uitvoeren en valideren van leertrajecten. Daarnaast zorg je voor een robuuste kwaliteitszorg en voor het aansluiten van de diensten op het metaniveau van de Cyclus van Leren en Valideren.


Waarom is dit belangrijk?

Het goed organiseren en managen van ontwikkelprocessen is essentieel voor een duurzame leercultuur waarin zowel lerenden als begeleiders optimaal kunnen presteren en groeien. Door deze processen goed in te richten, waarborg je de kwaliteit en relevantie van de leerprogramma’s, vergroot je de inzetbaarheid van stafleden en lerenden, en zorg je ervoor dat alle betrokkenen effectief bijdragen aan het leersucces en de kwaliteit van de organisatie. Dit draagt bij aan de missie van de Cirkel van Leren en Valideren als fundament voor toekomstbestendig leren.


Hoe pak je het aan?

Je begint met het ontwikkelen van een integraal businessplan waarin alle fasen van de Cyclus van Leren en Valideren zijn opgenomen, zoals doelgroepbenadering, intake, portfoliotrainingen en gepersonaliseerde leertrajecten. Je voert analyses uit om de leer- en ontwikkelbehoeften van de doelgroep te identificeren. Vervolgens stel je een plan op voor kwaliteitsborging, waarin je interne en externe audits integreert. Gedurende het proces bied je ondersteuning aan de deelnemers en stafleden, waarbij je luistert naar hun behoeften en hen begeleidt bij de toepassing van de Cirkel van Leren. Regelmatige evaluaties en aanpassingen in het plan waarborgen de kwaliteit en effectiviteit van de processen.


Wat lever je op?

Je levert een compleet ontwikkelprogramma op dat bestaat uit een businessplan, een uitvoeringsplan met duidelijke fasen, en een kwaliteitszorgsysteem. Daarnaast zorg je voor een gedetailleerd evaluatierapport waarin de resultaten en verbeterpunten staan beschreven. Dit programma biedt niet alleen duidelijke structuren en processen, maar ook een duurzame basis voor verdere ontwikkeling en kwaliteitsborging binnen de Cyclus van Leren en Valideren.


Welke ESCO-vaardigheden zijn belangrijk?

Voor deze taak zijn de volgende ESCO-vaardigheden essentieel: strategisch denken en planning, organisatieontwikkeling, kwaliteitszorg in leerprocessen, feedback geven en ontvangen, projectmanagement en coaching en begeleiding bieden. Deze vaardigheden zijn cruciaal om het programma effectief te managen en duurzame leerroutes en kwaliteitszorg te waarborgen.


Hoe wordt het beoordeeld?

Je werk wordt beoordeeld op de volledigheid, effectiviteit en kwaliteit van het ontwikkelprogramma en het kwaliteitszorgsysteem. Belangrijke beoordelingscriteria zijn de mate waarin het programma aansluit bij de behoeften van zowel lerenden als stafleden, de relevantie van de geboden ondersteuning en de duurzaamheid van de leer- en ontwikkelstructuren. Daarnaast wordt gekeken naar jouw vermogen om kwaliteitszorg en evaluaties te implementeren en aan te passen aan veranderende leerbehoeften. Het succes van de opdracht wordt mede bepaald door de mate van betrokkenheid en tevredenheid van de deelnemers en door de zichtbare bijdrage aan hun leerresultaten en duurzame inzetbaarheid.








Ferdigheter

ESCO
#self-awareness
ESCO
#analytical thinking
ESCO
#project portfolio organisation and development
ESCO
#developing personal skills
ESCO
#manage personal lifelong learning
ESCO
#counsel on career
ESCO
#educate on digital literacy
ESCO
#use critical thinking skills
ESCO
#able to use learning strategies
ESCO
#explain digital literacy
ESCO
#using validation engineering
ESCO
#self-awareness
ESCO
#develop a portfolio
ESCO
#able to use learning strategies
ESCO
#create plans to solve problems
ESCO
#educate on digital literacy
ESCO
#apply communication techniques
GREENCOMP
#Adaptability
#Applying feedback techniques
ESCO
#set goals
ESCO
#reflect on learning process
ESCO
#reflect on learning process
ESCO
#project portfolio organisation and development
ESCO
#able to use learning strategies
ESCO
#accept feedback
ESCO
#analytical thinking
ESCO
#counsel on career
ESCO
#adapt style of communication according to recipient
GREENCOMP
#Adaptability
Aktiviteter: 5
Startet: 3
Fullført spilleliste: 2
Tid på å fullføre: 1 dag 11 timer
Del:

Arrangører

CL3S - Centre For Lifelong Learning Service
Badgecraft driver denne plattformen og utvikler den sammen med ledende utdanningsorganisasjoner. EUs Erasmus Plus-program har delfinansiert utviklingen av den første versjonen av denne plattformen. Kontakt support@badgecraft.eu.
Plattform
Endre til annet språk:
Delfinansiert av EUs Erasmus Plus-program
HjemKartProsjekterSpillelister